Ti 15.00 +15 °C, Pilvistä, ja poutaa, nw 3 m/s.
Ke 15.00 +14 °C, Puolipilvistä ja poutaa, s 4 m/s.
To 15.00 +13 °C, Pilvistä, ajoittaista sadetta, sw 4 m/s.
Tiistai 16.10.2018
Nimipäivää viettävät tänään
Sirkka, Sirkku, Stella
Olet tässä:  Asukas / Ikääntyneiden palvelut / Ikaihmisten palvelutori / Sosiaalinentuki ja toimeentulo / Omaishoidon tuki

Asukas

Omaishoidon tuki

Omaishoidon tuella tarkoitetaan kokonaisuutta, johon kuuluvat hoidettavalle annettavat tarvittavat palvelut sekä omaishoitajalle maksettava hoitopalkkio, vapaat ja omaishoitoa tukevat palvelut.
Omaishoidon myöntämisen kriteerit on yhtenäistetty  vastaamaan sekä ikääntyneiden että erityispalvelujen asiakkaiden tarpeisiin. Omaishoidon tukihakemukseen ja kriteerit saa pyydettäessä myös paperiversiona. Hakemusta varten tarvitaan aina lääkärin C-lausunto, josta riittää kopio hakemuksen liitteeksi. Hakemukset liitteineen toimitetaan hakemuksessa olevaan osoitteeseen.

Hakemuksen saavuttua omaishoidon tukivastaaville, he ottavat yhteyttä hoitajaan ja hoidettavaan ja sopivat arviointikäynnistä kotiin. Omaishoidon kokonaistilanne arvioidaan käynnin yhteydessä kyselemällä ja keskustelemalla. Lisäksi käytetään erilaisia mittareita (Rava, muisti- yms. testejä) tarpeen mukaan. Omaishoidon tukipäätös tehdään kokonaistilanteen arvioinnin jälkeen kirjallisena ja siitä lähetetään postitse tieto kotiin. Tarvittaessa asiaan pyydetään moniammatillisen työryhmän kannanotto.

Lisätietoja omaishoidon tuesta ja sen hakemisesta antavat

DOKUMENTTIEN TOIMITTAMINEN OMAISHOIDON TUELLE

Omaishoitajien lakisääteiset vapaapäiväjärjestelyt

Yhteystiedot


Olet tässä:  Asukas / Ikääntyneiden palvelut / Ikaihmisten palvelutori / Sosiaalinentuki ja toimeentulo / Omaishoidon tuki
Sivun alkuun