La 14.00 +8 °C, Melkein selkeää ja poutaa, w 5 m/s.
Su 14.00 +4 °C, Melko pilvistä, ja poutaa, ne 5 m/s.
Ma 14.00 +1 °C, Pilvistä, ja poutaa, ne 3 m/s.
Lauantai 17.11.2018
Nimipäivää viettävät tänään
Einari, Eino
Olet tässä:  Asukas / Terveysvalvonta ja eläinlääkintä / Sisäilma

Asukas

Sisäilma

Ihminen viettää 80-90 % ajastaan sisätiloissa. Sisäilman ongelmat vaikuttavat oleellisesti viihtyvyyteen ja terveyteen. Rakennusten kunnossapidon ja hoidon sekä ilmanvaihtolaitteiden riittävän huollon ja oikean käytön avulla voidaan vaikuttaa ilman vaihtuvuuteen ja sitä kautta sisäilman laatuun.

Tupakointi on tärkein yksittäinen sisäilman epäpuhtauslähde. Tupakansavun haittoja on helppo vähentää järjestämällä tupakointi erillisissä tupakointiloissa. Sisätiloissa tupakointi on viime vuosina selvästi vähentynyt, mikä on vähentänyt myös tupakalle altistuvien määrää. Passiivisille tupakoinnille altistuvien määräksi arvioidaan tällä hetkellä noin 10 % väestöstä.

On arvioitu, että kosteusvaurioiden seurauksena sisäilmaan joutuu haitallisia määriä mikrobeja yli puolessa kohteista. Vakavissa kosteusvaurioissa 30-50 % rakennuksen käyttäjistä saa jonkinlaisia oireita. Vakavia oireita, kuten astmaa, on parilla prosentilla altistuneista.

Terveysriskejä aiheuttavat myös sisäilman sisältämät erilaiset allergisoivat tekijät, pienhiukkaset, asbesti, haihtuvat orgaaniset yhdisteet, häkä ja radon, jota voi joutua sisäilmaan maaperästä tai porakaivovedestä.

Lisätietoa:

sisäilmasta

Ehkäise asunnon kosteusongelmat

tietoa radonista

Olet tässä:  Asukas / Terveysvalvonta ja eläinlääkintä / Sisäilma
Sivun alkuun