Pe 15.00 +20 °C, Puolipilvistä ja poutaa, s 6 m/s.
La 15.00 +14 °C, Puolipilvistä, mahdollisesti vähäistä sadetta, sw 9 m/s.
Su 15.00 +14 °C, Puolipilvistä, ajoittain sadetta, sw 4 m/s.
Perjantai 21.09.2018
Nimipäivää viettää tänään
Mervi
Olet tässä:  Asukas / Kaavat ja maankäyttö / Kaavoitus

Asukas

Kaavoitus

Maankäyttö- ja rakennuslain (MRL) mukaiset yleis- ja asemakaavat laaditaan ympäristötoimen kaavoituksessa. Kaavoitus etenee kaavoitusohjelman mukaisesti ja vuosittain julkaistaan kaavoituskatsaus ajankohtaisista kaavahankkeista.

Valmisteltaessa yleiskaavaa ja asemakaavaa varataan asukkaille ja muille asiasta kiinnostuneille hyvissä ajoin tilaisuus joko kirjallisesti tai suullisesti lausua mielipiteensä asiasta.
Kustakin kaavahankkeesta laaditaan suunnitelma osallistumis- ja vuorovaikutusmenettelystä sekä kaavan vaikutusten arvioinnista.Kaavan vireille tulosta, luonnosten ja kaavaehdotuksen nähtävillä olosta, sekä kaavan voimaan tulosta ilmoitetaan kaupungin ilmoitustaululla, Länsi-Uusimaa -lehdessä ja kaupungin verkkosivulla.

Kaavajärjestelmä on kolmitasoinen siten, että yleispiirteinen kaava ohjaa tarkemman kaavan laatimista.Ylimmällä tasolla kaikkea kaavoitusta ohjaavat valtakunnalliset alueidenkäyttötavoitteet. Seudulliset kysymykset ja maankäytön maakunnalliset strategiat päätetään maakuntakaavassa, jonka laatii maakunnan kuntia edustava maakunnan liitto. Kaupunki laatii yleis- ja asemakaavat.

Oletko kiinnostunut ajankohtaisista kaavoista tai muuten kaavoituksen tekemisistä? Tervetuloa kaavailtaan!

Kaavailta on asukkaille, toimijoille ja muille kaavoituksesta kiinnostuneille tarkoitettu vapaamuotoinen tilaisuus, jossa on mahdollisuus keskustella, saada lisätietoja ja vaikuttaa ajankohtaisiin kaavoihin. Kaavailloissa käsiteltävistä kaavoista tiedotetaan noin viikkoa ennen tilaisuutta Lohjan kaupungin nettisivuilla, paikallislehdissä ja Facebookissa.

2018 alkuvuoden kaavaillat on tiistaisin (23.1, 27.2, 10.4, 15.5, 19.6) Lohjan pääkirjaston Järnefeltinsalissa 17:30-19:00.


Nähtävillä olevat kaavat ja muut ajankohtaiset asiat

Yhteystiedot

Kaupunkikehitys
Käyntiosoite/postiosoite
Karstuntie 4, 4. krs
PL 71
08101 LOHJA

Vaihde *019 3690

Sähköpostiosoite
kaavapalaute(a)lohja.fi
etunimi.sukunimi(a)lohja.fi

Avoinna 
ma-to 8-16
pe ja aattopäivät 8-15

Ajankohtaista

Kaavaprosessin virallisista vaiheista ilmoitetaan kuulutuksella. Kuulutukset ovat nähtävissä kaupungin ilmoitustaululla.

Vireillä olevat kaavat

Työn alla olevista yleiskaavoista ja asemakaavoista saa lisätietoa kaavoitustoimesta.


 

Olet tässä:  Asukas / Kaavat ja maankäyttö / Kaavoitus
Sivun alkuun