La 15.00 +9 °C, Melko pilvistä, ja poutaa, sw 1 m/s.
Su 15.00 +10 °C, Pilvistä, ja poutaa, sw 5 m/s.
Ma 15.00 +10 °C, Melkein selkeää ja poutaa, w 5 m/s.
Lauantai 20.10.2018
Nimipäivää viettävät tänään
Jasper, Jesper, Kasper, Kasperi, Kauno
Olet tässä:  Susanna Niinistö-Sivuranta / Yrittäjälle yrityspalveluita, opiskelijalle yrittäjyysosaamista

Yrittäjälle yrityspalveluita, opiskelijalle yrittäjyysosaamista

Seudulliset yrityspalveluorganisaatiot tapasivat Lohjalla ja tähtäävät tiiviiseen yhteistyöhön. Tapaamisen aluksi kuulimme selvityksestä, jonka mukaan meitä ja palvelujamme yrityksille ei oikein tunneta. Kun kuulin tämän, ei tulos oikeastaan yllättänyt. Aika monessa tilanteessa törmätään tähän samaan ongelmaan: Opiskelija kaipaa tietoa opinnoista, kuntalainen tietoa terveyspalveluista, yritys yrittäjän palveluista, työnhakija työpaikoista... Lista on loputon. Samaan aikaan elämme kuitenkin valtavan infoähkyn keskellä - missä vika?

Emmekö osaa tiivistää palveluiden sanomaa niin, että asiakas löytäisi meidät, ymmärtäisi että apua ja palvelua on saatavilla? Vai onko niin, että palvelu löydetään, jos sitä todella tarvitaan? Vai onko niin, että palveluiden tarjoajien tulisi lyödä hynttyyt yhteen ja verkostoitua? Tiivistää sanoma yhteisesti. Länsi-Uudenmaan alueella on paljon ja monta toimijaa, joilla yhteistyön kautta olisi paljon annettavaa yrityksille.


Paavo Tikkanen, Innolink Research Oy

Omasta puolestani voin sanoa, että Laurea-ammattikorkeakoulu kasvattaa paitsi tulevia yrittäjiä myös kehittää ja tukee yritysten kilpailukykyä erilaisissa pienissä ja isoissa projekteissa. Meillä on innokkaita tulevia palveluliiketoiminnan osaajia ja hyvinvoinnin asiantuntijoita, jotka ovat valmiita ottamaan yritysprojekteja vastaan. Ohjaajina heillä ovat asiansa osaavat opettajat.

Ammattikorkeakoulu valmistaa työelämään, yrittäjäksi tai yrittäjämäisesti toimimaan. Emme kuitenkaan selviä kasvatustyöstä yksin. Tarvitaan yhteistyötä. Yrityksellä voi olla mielessään kehittämishaaste - päivitettävä liiketoimintasuunnitelma, kansainvälistymisstrategia, tuotteistaminen… Yritys saa osaamisen kehittämiseen tukea, liiketoiminnalleen uutta virtaa. Opiskelija saa osaamista ja parhaimmillaan kipinän maistaa ihan oikeaa yrittäjän elämää.

Tapaamisiin yrityspalveluiden puitteissa!
Susanna

PS. Kannatta vilkaista, www.yrityssuomi.fi ja www.laurea.fi/fi/lohja

Olet tässä:  Susanna Niinistö-Sivuranta / Yrittäjälle yrityspalveluita, opiskelijalle yrittäjyysosaamista
Sivun alkuun