La 15.00 +9 °C, Melko pilvistä, ja poutaa, sw 1 m/s.
Su 15.00 +10 °C, Pilvistä, ja poutaa, sw 5 m/s.
Ma 15.00 +10 °C, Melkein selkeää ja poutaa, w 5 m/s.
Lauantai 20.10.2018
Nimipäivää viettävät tänään
Jasper, Jesper, Kasper, Kasperi, Kauno
Olet tässä:  Asukas / Terveyspalvelut / Hoitopaikan vaihtaminen

Asukas

Hoitopaikan vaihtaminen

Terveydenhuoltolain mukainen kiireettömän hoitopaikan
valinnanvapaus on laajentunut 1.1.2014

Henkilö on voinut valita perusterveydenhuollostaan vastaavan terveyskeskuksen ja terveyskeskuksen terveysaseman vapaasti myös kotikunnan ulkopuolelta 1.1.2014 alkaen. Valinnasta on tehtävä kirjallinen ilmoitus sekä hoitovastuussa olevan kunnan (kotikunnan) että valitun kunnan terveyskeskukselle.

Hoitovastuu siirtyy valitun kunnan terveyskeskukselle viimeistään kolmen viikon kuluttua ilmoituksen saapumisesta. Henkilön valinta voi kohdistua samanaikaisesti vain yhteen terveyskeskukseen ja terveysasemaan, joten valinta koskee samanaikaisesti kaikkia perusterveydenhuollon palveluja mukaan lukien neuvola- ja hammashoitopalvelut.

Uuden valinnan voi tehdä aikaisintaan vuoden kuluttua edellisestä valinnasta. Valinta ei koske kouluterveydenhuoltoa, opiskeluterveydenhuoltoa eikä pitkäaikaista laitoshoitoa. Kunnalla ei ole velvollisuutta järjestää kotisairaanhoitoa oman alueensa ulkopuolelle.

Jos lääkäri tai hammaslääkäri arvioi, että henkilö tarvitsee erikoissairaanhoidon palveluja, henkilö voi valita hoidon antavan kunnallisen erikoissairaanhoidon toimintayksikön. Hoitopaikka on valittava yhteisymmärryksessä lähetteen antavan lääkärin tai hammaslääkärin kanssa. Tämä valinta suoritetaan lääkärin vastaanottokäynnin yhteydessä lähettämisestä sovittaessa.

Hoitopaikan vaihtamisilmoitus tehdään Lohjan lomakkeella (ks. alla). Lomakkeita on saatavilla myös Lohjan terveyspalveluiden eri toimipisteistä. Asiakas toimittaa itse lomakkeet nykyiseen ja tulevaan hoitopaikkaan. Allekirjoittamalla lomakkeen henkilö antaa luvan potilastietojensa siirtämiseen siirtämishetkellä hoitovastuussa olevasta terveyskeskuksesta valittuun terveyskeskukseen.

Hoitovastuu siirtyy uudelle terveysasemalle kolmen viikon kuluttua ilmoituksen saapumisesta. Allekirjoittamalla valintailmoituksen, henkilö antaa luvan potilastietojensa hankkimiseen ilmoitushetkellä hoitovastuussa olevasta terveyskeskuksesta.

Lisätiedot:
Johtava ylilääkäri Mira Uunimäki
puh. 019 369 21
sähköposti: mira.uunimaki(a)lohja.fi

Hoitopaikan vaihtamisilmoituslomake

Ilmoituslomakkeen voit avata tästä linkistä.

Ilmoituslomake palautetaan sekä nykyiselle että uudelle terveysasemalle, joten printtaa ja allerkirjoita lomakkeita kaksi kappaletta.
Lomakkeen voi täyttää joko näytöllä tai tulostaa ja täyttää käsin. 

Olet tässä:  Asukas / Terveyspalvelut / Hoitopaikan vaihtaminen
Sivun alkuun