La 14.00 +8 °C, Melkein selkeää ja poutaa, w 5 m/s.
Su 14.00 +4 °C, Melko pilvistä, ja poutaa, ne 5 m/s.
Ma 14.00 +1 °C, Pilvistä, ja poutaa, ne 3 m/s.
Lauantai 17.11.2018
Nimipäivää viettävät tänään
Einari, Eino
Olet tässä:  Asukas / Terveysvalvonta ja eläinlääkintä / Maksut ja taksat

Asukas

Ympäristöterveydenhuollon ja eläinlääkintähuollon maksutaksa

Ympäristö- ja rakennuslautakunnan ympäristöterveysjaosto hyväksyy ympäristöterveydenhuoltoa ja eläinlääkintähuoltoa koskevan maksutaksan vuosittain. Maksutaksa koskee Ympäristöterveyspalvelujen toiminta-aluetta. Toiminta-alueeseen kuuluvat Lohja, Vihti, Karkkila ja Siuntio.

Elintarvikelain 71 §:n mukaan kunnan on perittävä elintarvikealan toimijalta hyväksymänsä taksan mukainen maksu. Maksu peritään mm. elintarvikehuoneiston hyväksymisestä, omavalvontasuunnitelman hyväksymisestä tai säännöllisen valvonnan tarkastuskäynneistä. Maksut määräytyvät toimenpiteeseen käytetyn työajan mukaan siten, että niiden suuruus vastaa enintään toimenpiteestä aiheutuneita kustannuksia.

Maksun suuruus määräytyy tuntiperusteisesti. Valvontahenkilöstön työtunnin omakustannehinta vuonna 2016 on 55 €. Matkakustannuksista tarkastusten ja näytteenoton yhteydessä peritään jokaiselta kohteelta kiinteä maksu 39 €/käynti. Matkakustannus on kiinteä summa ja sillä pyritään ottamaan huomioon toiminta-alueen kohteiden tasapuolinen kohtelu sijainnista ja tarkastajan lähtöpaikasta riippumatta. Matkakustannus perustuu kilometreihin sekä matkaan käytettyyn aikaan. Matkat eivät sisälly tarkastusaikaan. Nämä maksut vastaavat toimenpiteistä aiheutuneita kustannuksia.

Taksa löytyy tästä.

(vanha taksa)

Olet tässä:  Asukas / Terveysvalvonta ja eläinlääkintä / Maksut ja taksat
Sivun alkuun