To 15.00 +12 °C, Pilvistä, runsasta sadetta, w 4 m/s.
Pe 15.00 +9 °C, Puolipilvistä ja poutaa, w 5 m/s.
La 15.00 +8 °C, Pilvistä, ajoittaista sadetta, ne 1 m/s.
Torstai 18.10.2018
Nimipäivää viettävät tänään
Luka, Luukas, Satu, Säde
Olet tässä:  Kaupunki tiedottaa / Myytävät kiinteistöt

Kaupunki tiedottaa

Myytävät kiinteistöt

Yhdistä asuminen ja työskentely hirsihuvilassa Lohjanjärven rannalla


Lohjan kaupunki myy tarjouskilpailulla vuonna 1928 rakennetun hirsirakennuksen Etelä-Suomen suurimman järven, Lohjanjärven, rannalta. Kallion päällä sijaitsevasta päärakennuksesta on hienot järvinäkymät useaan suuntaan. Rakennuksen yläkertaan voit remontoida unelmiesi asunnon, alakerta on tarkoitettu palvelukäyttöön. Päärakennuksen lisäksi noin 5000 m2:n omarantaiseen määräalaan kuuluu saunarakennus ja maakellari.

Kohde sijaitsee kaupunkialueella noin 5 minuutin matkan päässä Helsinki–Turku-moottoritieltä.  Torille on matkaa noin 2,5 kilometriä. Vuoden 2021 asuntomessualueella sijaitseva kohde myydään maapohjineen ostajalle, joka sitoutuu yhteistyöhön Lohjan kaupungin ja Suomen Asuntomessujen kanssa. Tule toteuttamaan unelmiasi Lohjalle!

Lohjan kaupunki myy tarjouskilpailulla Hiidensalmi -nimisestä kiinteistöstä 444-463-13-0 määräalan rakennuksineen. Kohteessa on tukevasti kallion päällä oleva hirsirunkoinen päärakennus, iso maakellari ja rannassa vaatimaton saunarakennus. Päärakennuksesta on kauniit järvinäkymät useaan suuntaan. Alue on suurimmalta osalta hoidettua piha-aluetta. Määräala on omarantainen ja kooltaan noin 5000 m2. Kohde sijaitsee osoitteessa Karstuntie 77, Lohja.

Päärakennus on vuonna 1928 Lohjanvesistön Metsä Oy:n sahan johtajan asunnoksi ja konttoriksi rakennettu hirsirakennus, jonka kerrosala on noin 342 m2 (ei tarkistusmitattu). Rakennus on tyyliltään 20-luvun klassismia ja se on teollisuushistorian ja kaupunkikuvan kannalta arvokas. Osayleiskaavassa rakennuksella on suojelumerkintä. Alueelle laaditaan asuntomessuja ajatellen parhaillaan uutta asemakaavaa. Rakennuksessa tehtävissä korjaus- ja muutostöissä tulee huomioida rakennuksen kulttuurihistoriallinen arvo ja ominaispiirteet. Mahdollinen uudisrakentaminen sopeutetaan ulkoasultaan suojeltuun rakennukseen ja sen miljööseen.


Päärakennukseen on tehty useita kunnostustoimenpiteitä. Peltikatto on kokonaan uusittu v. 2010-2012 ja maalattu v. 2017. Rakennuksessa on suora sähkölämmitys.

Tarjouksia arvioitaessa huomioidaan hinnan lisäksi tarjoajan ehdotukset alueen käyttötarkoitukseksi. Kiinteistölle etsitään uutta omistajaa, joka on kiinnostunut kunnostamaan rakennusta sen historia huomioiden. Hiidensalmen alueella pidetään Asuntomessut vuonna 2021. Kohde myydään maapohjineen ostajalle, joka sitoutuu yhteistyöhön Lohjan kaupungin ja Suomen Asuntomessujen kanssa. Tarkoituksena on, että uusi omistaja tarjoaa palveluja asuntomessuvieraiden lisäksi kaupunkilaisille ja Lohjalla vieraileville myös pidemmällä aikavälillä.

Tarjoukseen pyydetään liittämään alustava investointi- ja liiketoimintasuunnitelma.

Tarjoukset tullaan pisteyttämään laadullisesti ja taloudellisesti seuraavasti:

• messuvieraiden kohtaaminen ja aktiviteetit koko määräalalla, paino 10%
• rannan hyödyntäminen eri toimintoihin, paino 10%
• rakennuksien hyödyntäminen asuntomessuvieraita ja kaupunkilaisia kiinnostavalla tavalla, paino 10%
• erillisen venevalkaman (ei tällä määräalalla) hyödyksikäyttö polttoaineenjakelumahdollisuuksineen, paino 10%
• koko hankkeen ympäristöystävällisyys, paino 10%
• idea uudisrakennuksesta tai rakennelmista, paino 10%
• tarjottu hinta, paino 40%

Valintaryhmä (kaupunkikehitysjohtaja, kehittämisjohtaja, asuntomessujen projektipäällikkö) tulee arvioimaan tehdyt tarjoukset yhdessä teknisten asiantuntijoiden kanssa.  Arvioinnin tuloksena valitaan yksi tai useampi tarjoaja, joiden kanssa jatketaan neuvottelumenettelyllä. Kaupunki voi hylätä kaikki tarjoukset. Kohteesta on järjestetty tarjouskilpailu 12.12.2017-15.1.2018, jota on päätetty jatkaa. Aikaisempaan tarjouskilpailuun jätetyt tarjoukset huomioidaan valintaprosessissa, ja niihin pyydetään tarvittaessa tarkennuksia. Tarkennukset tulee toimittaa Lohjan kaupungin kirjaamoon tarjouskilpailussa esitetyssä aikataulussa.

Kohteen myyntiprosessi: tarjouskilpailu päättyy 30.4.2018 klo 13:00. Neuvottelumenettely käynnistyy tämän jälkeen.

Kohteen näyttö järjestetään 10.4.2018 klo 17.00-18.30 (ja tarvittaessa sopimuksen mukaan/Marja Puhakainen p. 044 369 4460, ma-ke).

Kiinteistöä koskevat tiedustelut:
Tonttipalveluinsinööri Marja Puhakainen, p. 044 369 4460 (ma-ke), marja.puhakainen@lohja.fi

Lisätietoa tarjouskilpailusta:
Lohjan Asuntomessujen projektipäällikkö Mirka Härkönen, p. 050 590 8020, mirka.harkonen@lohja.fi

Tarjousten jättö sähköpostitse:
kirjaamo@lohja.fi
Viestin otsikoksi: Tarjous, Kokkokallio

tai postitse:
Lohjan kaupunki, kirjaamo,

Karstuntie 4, PL 71
08100 Lohja, 08101 Lohja
Kuoreen merkintä: Tarjous, Kokkokallio

https://asunnot.oikotie.fi/myytavat-asunnot/lohja/14590981

Katso piirustukset:

Kokkokallio 1. krs       Kokkokallio 2. krs      Kokkokallio määräalakartta  

                              Olet tässä:  Kaupunki tiedottaa / Myytävät kiinteistöt
Sivun alkuun