To 15.00 +12 °C, Pilvistä, runsasta sadetta, w 4 m/s.
Pe 15.00 +9 °C, Puolipilvistä ja poutaa, w 5 m/s.
La 15.00 +8 °C, Pilvistä, ajoittaista sadetta, ne 1 m/s.
Torstai 18.10.2018
Nimipäivää viettävät tänään
Luka, Luukas, Satu, Säde
Olet tässä:  Yritykset / Yritysuutisia

Yritykset

Yritystalo BusinessLohja tarjoaa palvelut saman katon alta

Lohjan kaupunki on panostanut yritystoimintaan sijoittamalla vuonna 2012 valmistuneeseen Yritystalo BusinessLohjaan. Loistava sijainti mahdollistaa verkostoitumisen pääkaupunkiseutuun, onhan sijainti vain vajaan puolen tunnin ajomatkan päässä mm. Otaniemi – Leppävaaran alueelta.

Yritystalossa toimii yrityksiä, jotka tarjoavat mm. tilitoimisto-, tilintarkastus- ja viestintäpalveluja. Myös Länsi-Uudenmaan kuntien omistama Novago Yrityskehitys Oy on sijoittunut taloon. Novago keskittyy yritysten todellisiin kehitystarpeisiin koko niiden elinkaaren ajan. Palvelut kattavat rahoituksen, kasvun ja kansainvälistymisen. Yritystaloon on perustettu yrityksille modernit toimisto- ja tuotantotilat.

Yritykset tarvitsevat myös osaavaa työvoimaa. Yritystalossa saa kontaktit TE-toimistoon, Laurea-ammattikorkeakouluun ja ammattikoulutuskuntayhtymä Luksiaan.

 

 

Liikuntaa ja hyvinvointia tarjoaa Liikunta- ja Hyvinvointikeskus Aplico Oy

Yrityksen toiminta alkoi vuonna 2004, jolloin Aplico osti Lohjan Naistensali Oy:n liiketoiminnan ja liikkuminen alkoi vuonna 2004 Karjalankadulla 800 m² tiloissa. Yritys liittyi tuolloin CMS Kuntoklubin yhteenliittymään. Jatkuva toiminnan kehittäminen ja asiakkailta saatu palaute on vienyt yritystä eteenpäin. Asiakaskunnan laajentuessa ja kysynnän kasvaessa toimintaa laajennettiin heti 1000 m²:iin vuonna 2005. Liiketoiminnan toimintamalli on asiakasmyönteinen ja koska kysyntä kasvoi edelleen ja toiminta laajeni, rakennettiin Ratakadulle uudet huikeat 2500 m²:n tilat, jotka valmistuivat vuonna 2009. Uusia Ratakadun tiloja laajennettiin edelleen rakentamalla 200 m² laajennus vuonna 2013.

Yrityksen sitoutuminen on esimerkillistä ja se pyrkii jatkossakin luomaan uutta asiakkaiden hyväksi. Yritys on verkostoitunut hyvinvointikeskukseksi ja saman katon alla toimivat myös Lohjan Fysikaalinen hoitolaitos, Kauneushoitola Uniikki, Osteopatia Kokonainen ja Method Putkisto ja Pilates-studio, Parturi-Kampaamo So Hair sekä Urheiluhieroja Kimi Vuorinen.

Aplicossa on yli sadan ryhmäliikunnan viikkotunnin lisäksi kuntosali sekä toimintasali, jossa voit saada henkilökohtaista ohjausta ja valmennusta. Aplico tarjoaa jäsenilleen liikuntapalveluja ja puitteet hyvinvoinnin ylläpitoon. Tavoitteena on myydä pysyvää hyvinvointia ja yrityksen päätuotteeksi on valittu kanta-asiakkuus, eli jäsenyys, josta asiakas valita määräaikaisen tai toistaiseksi voimassaolevan kortin. Liikuntapalveluita voi käyttää myös ostamalla päiväpassin, viikkokortin tai kuukausikortin.

Yrittäjä Jutta Österberg-Hurme toimii yrityksensä toimitusjohtajana ja hänellä on esimerkillisen aktiivinen ote yrittäjyyteen. Verkostoitumalla ja jatkuvalla kehittämisellä hän on luonut näyttävän yritystoiminnan Lohjalle. Hänet on valittu vuonna 2013 Suomen Yrittäjien vuoden nuoreksi yrittäjäksi.

Aplico tarjoaa liikkujilleen terveyttä, iloa ja hyvää oloa luomalla elämyksiä arkeen!Orthex investoi ja tähtää USA:han ja Venäjälle

Investoinnit ovat mielessä myös kansainvälisillä kodintarvikemarkkinoilla toimivassa Orthexissa. Orthex-groupin osana Lohjalla pyöritetään nyt noin kolmannes ryhmän 60 miljoonan euron liikevaihdosta ja töitä paiskii noin 100 henkeä. Yhtiöllä on ollut pitkä tie yhden miehen pystyttämästä pajasta kansainväliseksi kasvuyritykseksi, jolla on asiakkaita jo yli 35 eri maassa. Nyt Orhex-groupin toimitusjohtaja Alexander Rosenlew tähyää mm. Venäjän ja USA:n markkinoille. Lohjalla on suuria investointisuunnitelmia tuotannon tehostamiseksi ja tehtaan laajeneminenkin on mahdollista. ”Lohjan sijainti keskellä Etelä-Suomea, hyvien yhteyksien äärellä ja lähellä kaupan keskusvarastoja on meille logistisesti erinomainen”, toimitusjohtaja Rosenlew sanoo.

Yhteistyö kaupungin kanssa on sujunut hyvin. ”Lohjan virkamiehet suhtautuvat positiivisesti yritystoimintaan. Keskusteluyhteydet kaupungin edustajiin ovat mutkattomat ja käytännön asiat hoituvat ihan puhelinsoitollakin”, Rosenlew kertoo. Suurin osa yhtiön työntekijöistä asuu kaupungissa ja käyttää sen palveluja. Yritys mm. kannustaa paikallisiin liikunta- ja kulttuuripalvelujen käyttöön virikeseteleillä.

Plastex suunnittelee investointia

76 vuotta Lohjalla toimineessa perheyritys Plastexissa on menossa uudelleen orientoitumisen vaihe. Vanha tehdasrakennus, jota on laajennettu palasittain vuosikymmenten saatossa, haluttaisiin korvata modernimmalla ja nykytuotantoon paremmin sopivammalla laitoksella, jossa energia- ja materiaalivirrat kulkisivat tehokkaammin. ”Olemme Plastexissa rakentaneet uutta tulevaisuutta designtuotteiden avulla. Uusi brandi vaatii uusia investointeja”, toimitusjohtaja Lauri Ant-Wuorinen kertoo.

Plastex valmistaa muovisia kulutustarvikkeita. Se työllisti viime vuonna 38 henkeä ja pyöritti 5,2 miljoonan euron liikevaihtoa. Toimitusjohtaja Ant-Wuorisen mukaan toimintatapa muuttuu myös enemmän verkostomaiseksi, jolloin nykyisen kaltaisen tehtaan suhteellinen merkitys pienenee. Mutta hyvän sijainnin Lohja on ja pysyy yrityksen kotipesänä, jossa sijaitsevat sekä tuotanto että hallinto. Lohjan valtteina ovat Ant-Wuorisen mukaan yritysystävällisyys ja logistiikka. Plastexin tarvitsema raaka-aine tulee satamista konteissa ja valmiit tuotteet lähtevät ympäri Suomea, ennen kaikkea puolen tunnin päässä oleviin jakeluterminaaleihin Mäntsälässä, Sipoossa, Espoossa ja Vantaalla.

Uutta merkitsee myös käynnistymässä oleva kehitystyö ammattikouluttaja Luksian kanssa. Yhteistyössä, jonka alkusysäys tuli Lohjan kaupungin puolelta, on kaksi hyötyjää, Plastex ja Luksia. Siinä mm. tutkitaan miten Plastexin myynti- ja markkinointityö voisi hyödyntää oppilaitoksen osaamista ja miten puolestaan opiskelijat saavat harjoittelumahdollisuuksia yhtiössä.

Osaajia syntyy yritysten ja kouluttajan yhteistyöllä

Jouko Lindholmin johtamassa Länsi-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Luksiassa opiskelee vuosittain noin 7.000 nuorta ja aikuista. Luksiassa suoritetaan ammatti- ja erikoisammattitutkintoja noin 1.000 vuodessa. Luksia vastaa osaavan työvoiman tarpeeseen tekemällä erittäin läheistä yhteistyötä yritysten kanssa. Tästä syntyy alueemme kilpailuvaltti.

Laaja-alainen yhteistyö on kanavoitu yli 20 eri alan ammatillisen neuvottelukunnan kautta. Niiden toimintaan ottavat osaa yritykset, kunnat, työmarkkinatoimijat, paikallinen yrittäjäjärjestö, kauppakamari, kunnat ja TE-toimistot. Myös Novago Yrityskehitys Oy on tiiviisti mukana.
Lohjan elinkeinorakenne on erittäin monipuolinen. Luksia vastaa tarpeeseen monipuolisilla opetusmenetelmillä ja laajalla tarjonnalla. Se antaa koulutusta tekniikan ja liikenteen alalta, luonnontieteissä ja yhteiskuntatieteissä, taloushallinnossa ja liiketaloudessa, sekä matkailu, ravitsemus- sosiaali- ja terveys-, sekä liikunta-aloilla. Tarjonnan varmistavat Luksian 400 osaavaa ammatillisen koulutuksen asiantuntijaa.

Luksiassa tuetaan yrityksiä mm. työelämää kehittävissä projekteissa. Skills Finland on valinnut Luksian huippuvalmennusyksiköksi, joka tukee opiskelijoiden mahdollisuuksia ja pääsyä  kansainvälisiin ammattitaitokilpailuihin. Ja kaikilla koulutuskuntayhtymän opintoaloilla on mahdollista osallistua kansainväliseen toimintaan ja hyödyntää  työssä oppimista ulkomailla.

Lisätietoa : www.luksia.fi

Yhteystiedot

Elinkeinopalvelut
puh. *019 3690
etunimi.sukunimi(a)lohja.fi
Lohjan yrityspalvelut

Olet tässä:  Yritykset / Yritysuutisia
Sivun alkuun