To 15.00 +12 °C, Pilvistä, runsasta sadetta, w 4 m/s.
Pe 15.00 +9 °C, Puolipilvistä ja poutaa, w 5 m/s.
La 15.00 +8 °C, Pilvistä, ajoittaista sadetta, ne 1 m/s.
Torstai 18.10.2018
Nimipäivää viettävät tänään
Luka, Luukas, Satu, Säde
Olet tässä:  Asukas / Kulttuuripalvelut

Asukas

Kulttuuripalvelut

Lohjan kulttuuritarjonta on monipuolista ja korkeatasoista. Eri kulttuurinalat ovat hyvin edustettuina kulttuuritapahtumissa, joita järjestetään ympäri vuoden.

Tunnetuimpia tapahtumista ovat Menneen Ajan joulumarkkinat ja Lohjan Tenoripäivät.

Lohjan Kesä ry on kaupungin kulttuuritoimen alainen yhdistys, joka järjestää ja koordinoi kulttuuritapahtumia pääasiassa kesäisin Lohjalla.

Teatteritarjonnasta vastaa kaupungin ylläpitämän Lohjan Teatterin lisäksi harrastajateatterit Teatteri Trala ja Vaahterateatteri.

Lohjan Kaupunginorkesteri sekä seudulla toimivat muut orkesterit mm.  Arriba! -orkesteri, Lohja Big Band ja Virkkalan Torvisoittokunta vastaavat musiikkitarjonnasta Lohjan alueella. Musiikin alalla taiteen perusopetusta tarjoaa Länsi-Uudenmaan musiikkiopisto.

Kuvataiteita voi harrastaa Lohjanseudun kuvataidekoulussa, joka tarjoaa taiteen perusopetusta sekä Hiiden Opiston opintopiireissä. Lohjalla voi opiskella myös merenmaalausta Lohjan Meritaidekoulussa. Taidenäyttelyitä Lohjan alueella järjestetään mm. pääkirjaston Linderinsalissa, Kässän talossa, Lohjan museon makasiinissa ja navetassa sekä Tytyrin kaivosmuseossa.

Kirjallisuutta harrastaville kattava kirjastoverkko tarjoaa hyvät mahdollisuudet. Lohjalla toimii aktiivinen kirjoittajaseura Puukstaavi - Lohjan Kirjoittajat.

Lohjan Museo ja Tytyrin kaivosmuseo tarjoavat Lohjan historiaan liittyvien esine- ja kuvakokoelmien lisäksi vaihtuvia näyttelyitä. Sammatissa voi lähteä vaikkapa Lönnrotin kierrokselle.


 

Yhteystiedot

Kaupunkisisältö

Yleinen kulttuuritoimi
PL 71
08101 Lohja

Käyntiosoite
Tehtaankatu 26
08100 Lohja

Vaihde *019 3690

Kulttuurisihteeri
Kalle Ryökäs 044 362 1130

Sähköpostiosoite

sivistystoimi(a)lohja.fi
etunimi.sukunimi(a)lohja.fi

Avoinna
ma, ke, to 9-16,
ti 9-17, pe 9-15

Olet tässä:  Asukas / Kulttuuripalvelut
Sivun alkuun